Restaurant Kruydt Delft

0

Op de Paardenmarkt zit tegenwoordig restaurant Kruydt. Je moet het even weten te vinden, want je moet eerst een poortje door voor je het ziet. Gelukkig helpen de borden je die op straat staan, maar voor wie het niet direct kan vinden: het zit niet aan de kant van de bowlingbaan, maar juist aan de andere kant van de Paardenmarkt. Je kunt er prima parkeren voor de deur, maar als je op de fiets gaat hoef je niet zo op te letten met wat je drinkt. Daar heb ik dus voor gekozen, want als ik lekker ga eten, wil ik ook van de bijpassende wijntjes kunnen genieten. Het zag er sfeervol uit bij aankomst. Kruydt is mooi verlicht, zeker nu met de kerstdagen op komst. In de kou voor de deur kreeg ik meteen zin om naar binnen te gaan. Mijn tafelgenoot zat er al en ik werd hartelijk ontvangen door het personeel en naar haar gebracht.

Menu

Je kunt bij Kruydt a la carte kiezen, maar ook voor een 3,- 4, of 5 gangen verrassingsmenu gaan. Wij kozen voor a la carte, zo’n eerste keer vind ik het altijd leuk om van de kaart te kiezen. Om heel eerlijk te zijn was dat nog best lastig. Mijn tafelgenoot eet glutenvrij, en hoewel daar rekening mee was gehouden, was de keuze niet heel groot voor haar. Zelf vond ik het ook moeilijk, niet alle gerechten spraken mij aan. Soms omdat er koriander doorheen zat, of dan weer iets andes wat ik niet geweldig lekker vind. Misschien gewoon domme pech hoor, maar ik koos uiteindelijk voor eend met Hoi-sin saus, een bisque van garnalen en kabeljauw als catch of the day. Het voorgerecht van de eend was lekker, de bisque fantastisch en de kabeljauw vond ik niet heel bijzonder. Alles was uiteindelijk ook een beetje veel voor mij, maar dat is voor de meeste mensen waarschijnlijk geen probleem. De porties zijn dus in elk geval groot genoeg en ze zien er uit als schilderijtjes! Het dessert was iets met chocolade en ijs, lekker, maar mij iets te complex qua smaken.

Review Kruydt

Mijn uiteindelijk oordeel is toch wel positief. Restaurant Kruydt ademt een gezellige sfeer uit. Het is er warm, de bediening is vriendelijk en behulpzaam en het eten is lekker bij Kruydt. Ik had geen haute cuisine beleving, dat je echt denkt: wow! Dat zegt ook iets over mijn verwachtingen van dit restaurant trouwens. Wij hadden een drie gangen menu genomen, waarbij ik voor een dessert koos en mijn tafelgenoot alleen een kopje koffie nam. Bijpassend een BOB wijnarrangement en we moesten €120 afrekenen. Daarvoor hebben we een gezellige avond gehad met lekker eten en dat vind ik heel prima. Ik ga zeker nog een keer bij restaurant Kruydt eten, en hoop dat ze dan qua smaken nog iets meer zullen verrassen.

Share.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.