Kersenfeest in Heinenoord

0

Oke, dit is niet in Delft, maar te leuk om niet te noemen. Zeg nou zelf, 48 minuutjes met de auto is best te doen toch? Voor zo’n leuk kersenfeest in elk geval. Hier houden de kinderen enorm van kersen en ieder jaar is het vechten om deze rode lekkernij. Een hele dag die in het teken staat van deze zoete bommetjes is dan ook een ware must voor ze.

Kersenfeest in Heinenoord

Heinenoord ligt onder de rook van Rotterdam. Heel dichtbij Oud-Beierland, om precies te zijn. Bij de Familie van Herk, op de Westdijk 54 A, is op 1 juli van 9 tot 17.00 uur groot feest. Zij vieren dan het Hoeksche Waardse Kersenfeest. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud, en natuurlijk kun je heerlijk eigen geteeld fruit kopen, zoals kersen, aardbeien en frambozen.

Wat is er nog meer te doen?

Er zijn leuke kramen met lokale producten, je kunt genieten van live muziek, koffie en taart, er is een kersen-spuug wedstrijd (wie spuugt het verst?), je kunt genieten van Boerderij-ijs en je kunt wandelen over het kersenpad, waar een oude ambachtsman alles vertelt over de kersenteelt. Interessant!

Voor de kinderen

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. Zo kunnen ze op de foto met een kersenprinses, zijn er springkussens, roofvogels, kunnen ze geschminkt worden en een rondrit maken met een heuse kersentrein door de boomgaard. Genoeg ingrediënten voor een dagje uit dacht ik zo! Enige wat we nog hopen is dat het deze dag droog is en het liefst ook een beetje zonnig…

Praktische informatie

Het Hoesche Waardse Kersenfeest is aan de Westdijk 54 A te Heinenoord op 1 juli 2017 van 9 uur tot 17.00 uur. De toegang èn het parkeren zijn gratis en voor meer informatie kun je kijken op de website.

PS: pas trouwens met kinderen wel op met het eten van kersen(pitten). Een gewaarschuwd mens telt voor twee: lees dit artikel!

Share.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.