Junior Lichtjesavond in Delft

0

kerstboomkaarsje-brandtLichtjesavond is een bekend fenomeen in Delft. Iedere Delftenaar kent het. Dit jaar is er echter ook een Junior Lichtjesavond. Al jaren nemen ouders hun kinderen mee. Voor kinderen is dat eigenlijk best laat. De grote lichtjeszee heeft immers iets magisch. Kinderen vinden dat heel bijzonder, en geef ze eens ongelijk! Vier Lichtjesavond dit jaar dus met je hele gezin.

Kerstoom op de Markt

Om 17.30 uur wordt vervolgens de kerstboom op de Markt voor de kleintjes aangestoken. Burgemeester van Bijsterveldt opent het kinderevenement daar officieel. Een kinderkoor zingt een speciaal lied, dat onder de basisscholen verspreid is. Het zal een heel sfeervolle start van dit evenement zijn.

LEF restaurant & Bar

Op het gezellige Doelenplein bij LEF restaurant & Bar zijn verschillende activiteiten speciaal voor de jonge bezoekers georganiseerd. Zo kunnen ze hun eigen lampion versieren. Ook staat er een draaimolen en een traditionele zweefmolen. Natuurlijk kun je er genieten leuke optredens en van warme chocolademelk. Voor de hongerige ouders staat er kaasfondue en lekkere glühwein klaar. De moeite waard dus om te bezoeken!

Activiteiten

Op het Bastiaanplein is vanaf 18.30 uur een silent disco. Op de Beestenmarkt vind je een verhalenverteller. Ook op andere plekken in Delft zijn dingen te doen, zoals muziek  op de Markt, een houten kerststallen op de Oude Jan en op de Brabantse Turfmarkt is een mobiele IJsbaan te vinden. Op de Voldersgracht zijn circusacts in een enorme sneeuwglobe en op het Doelenplein is een kerstmarkt. Daarnaast zijn er overal kraampjes door de stad.

lichtjesavond

Share.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.