Restaurant VOC

0

In de zomer van vorig jaar kwam er op de Oude Delft 125, in een prachtig pand uit 1825 mèt een gietijzeren trap zoals je die ook in de Elevador Santa Justa in Lissabon vindt. In de zomer geniet je van een plek in de binnentuin, in de winter is de warme sfeer binnen net zo fijn. Kok Patrick Visser is een heuse sterrenkok, want hij komt van het geliefde restaurant Han Ting in Den Haag. Dat belooft wat, dus afgelopen week gingen wij bij VOC eten.

Lekker eten!

Zelf koos ik voor een voorgerecht met zalm, mijn tafelgenoot had tonijn. Ik vond mijn gerecht heel smakelijk en puur. Ik heb zitten smullen. Mijn tafelgenoot wat over het voorgerecht iets minder enthousiast: de smaken waren wat vlak. Het hoofdgerecht daarentegen, het wilde zijn, was subliem. Goede saus, mals vlees en alle smaken combineerden goed. Mijn hoofdgerecht was eigenlijk een voorgerecht, met scampi en pastrami en was goed. De wijnen eveneens. Het dessert was om je vingers bij af te likken. Ik ging voor kaas met een overheerlijke Pedro Ximenez, mijn tafelgenoot had iets zoets wat binnen een paar minuten op was. Ik kon dan ook geen hapje meer proeven, helaas, maar ik besloot ter plekke daar dan nog maar eens voor terug te komen. Ik vond het namelijk erg geslaagd.

Aanrader

Wij vinden restaurant VOC een aanrader. We hebben heerlijk gegeten, de bediening was vriendelijk en de rekening acceptabel. Hier gaan we zeker vaker eten. Je zit er bovendien leuk, met uitzicht op de kerk als je een beetje bij het raam zit.

 

Praktische informatie

Restaurant VOC zit aan de Oude Delft 125 en is 5 dagen per week open. Op zondagavond en maandagavond kun je er helaas niet terecht, al is de eigenaar wel aan het overwegen om wellicht de zondag erbij te pakken. Wij zijn voor, want ik heb al 2 keer voor VOC willen kiezen op zondag en moest dan toch uitwijken naar een ander restaurant. Reserveren kan online of telefonisch.

Telefoonnummer: (015) 364 89 92
Adres: Oude Delft 125

Website
Facebook
Instagram

Share.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.