Restaurant en bar LEF

0

luifel-lef Restaurant en bar LEF is een knusse plek om in de herfst en winter te borrelen of een hapje te eten voor een schappelijke prijs. Dit restaurant met Franse look & feel zit op het Doelenplein. Het gezellige terras, waar je in de zomer tot laat je wijntje kunt nuttigen, staat ook in het najaar buiten. Je ziet het al van ver: hier moet je zijn.

Franse brasserie

Dit restaurant is favoriet bij locals, toeristen en studenten. Iedereen voelt zich er thuis, daarom is het er ook altijd gezellig druk. Het voelt als een Franse brasserie. Wij aten er een hapje en hoewel het culinair geen hoogstandjes zijn, hebben we toch heel smakelijk gegeten. Vooraf slakken en bloedworst met appel, beide erg lekker. We kregen van de behulpzame serveerster een satéprikker om de slakken te pakken te krijgen: ze zaten nogal diep. Het hoofdgerecht was een lekker mals stukje biefstuk en avocado met garnalen. Waarbij ik het wel jammer vond dat het geen Hollandse garnalen waren. Dat smaakt toch net wat lekkerder dan die Noorse. Het dessert, een crème brulée, was heel lekker.

creme-brulee-lefbloedworst-lef

Jarigen hebben geluk

Extra leuk vind ik het voordeeltje voor jarigen bij LEF. Wie er eet op zijn verjaardag, krijgt het hoofdgerecht GRATIS! Je moet wel even je paspoort laten zien. Ook is er een daghap voor €12,50 die geserveerd wordt tussen 5 en 7 uur ’s avonds. Als je een keer geen zin hebt om te koken is dat een prima alternatief!

Restaurant en bar LEF voor kinderen

Als moeder van 4 kinderen vind ik het altijd erg leuk als restaurants leuke dingen organiseren. Zo kan ik toch met vrienden gaan borrelen, zonder dat we de kinderen steeds moeten entertainen. In de zomer wordt op het terras regelmatig een potje jeu de boules gespeeld, in de winter wordt er vanalles georganiseerd. Zo is iedere zondagmiddag van 2 tot 5 Tante Paprika bij LEF. Zij knutselt met de kinderen, terwijl de ouders kunnen bijkletsen.  Even blijven hangen voor het avondeten is dan natuurlijk geen straf. Tante Parika is er alleen in de winter, van 6 november tot 26 februari. Kom je ook?

tante-paprika-restaurant-lefgezellige-sfeer-binnen-lef

Bezoek de website voor overige activiteiten

Wil je weten wat LEF nog meer organiseert? Check dan gewoon regelmatig de nieuws-button op de website. Zo las ik vandaag iets over lichtjesavond voor kinderen op 13 december.

Informatie

Website
Facebook
Doelenplein 2
2611 BP Delft
tel. 015-2120617

lef-buiten

Share.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.